čtvrtek 10. září 2009

MY FAVORITAS :) "My Life In Ruins" and "Lost In Translation"

From Nia Vardalos, writer and star of MY BIG FAT GREEK WEDDING, comes the hilarious comedy MY LIFE IN RUINS. Georgia (Nia Vardalos) has lost her kefi (Greek for “mojo”). Discouraged by her lack of direction in life, she works as a travel guide, leading a rag-tag group of tourists as she tries to show them the beauty of her native Greece. While opening their eyes to an exotic foreign land, she too begins to see things in new ways—finding her kefi in the process.
Tak to se praví na netu :)a je to tak. Po dlouhé době jsem se uvolnila, příjemně pobavila a následně s chutí shlédla ostatní dva filmy "My Big Fat Greek Wedding" a "I Hate Valentine´s Day" :)
Love Nia Vardalos - for her "sence of humor", for her line, for her "kefi" :) love people cooperate with her, love her work...simply "I Fall In Love With Greece". It happend long time ago. Je důležité "znát" řeckou povahu a pochopit ji správně, což mě například chvilku trvalo, neb jsem byla příliš "wild" a řecký "stoický" klid mě přiváděl k šílenství :)))). Je to ale naprosto stejné např. jako u filmu "Ztraceno v Překladu". Tento poklad patří též mezi mé "nej". Mluvím o zpracování, energii, vnitřním napětí a uchopení, osobní identitě, obsazení...Jednoduše...Dva naprosto rozdílné filmy, ale oba mají společný základ. Bez znalosti duše národa - není možné řádně pochopit a pobavit se v míře, kterou chtěl básník (režisér) říci. Toť můj názor. Takže děkuji velmi a klaním se jak "Sofii Coppola" (jen víc "Losts in Translations" :) a "Nie Vardalos" (jen víc filmů tohoto ražení a BTW :) U are Nia my secret hero...how U can look like 25 years old...:) Yes it´s compliment...And "No"...I don´t want nothing :)))Simply "awesome"!
Take care everybody and Enjoy Like Me!

Beyond the Secret

Mother Teresa once said: "I was once asked why I don't participate in anti-war demonstrations. I said that I will never do that, but as soon as you have a pro-peace rally, I'll be there."
And This is IT! :)) Říkám to stále. "Sklenice je VŽDY zpola plná" Nikoli "poloprázdná"...To je ono...To je ten klíč...malé hnutí mysli...a působí jako "zázrak", blesk z čistého nebe, lék na všechny bolístky...Myslet pozitivně.
Doufám že budou další díly a natočeny jen a jen s vůlí a k vůli pomoci pochopit, uchopit a použít - energii, vlastní a pak i okolní... Doufám ale, že další díl již nebude spíše "ego centricky" směřovaný, ale naučí ostatní jak "povýšit" tento dar a práci s ním..tuto zkutečnost, která nás obklopuje a kterou díky "železné košily zvyků" není většina lidstva schopna uchopit díky cílené řekněme "dezorientaci" z venčí a "vnitřní ego-dezorientaci" :) vnitřní.
Nejde přeci o to "já, já a po mě nic"...jde o to "já se uzdravím, zametu před svým prahem, vyčistím stůl (jistě že obrazně řečeno) a to samé budu předávat dál"...
Protože platí pravidlo č. dvě: "Dej a bude Ti dáno"..."Přej a bude Ti přáno"...!
Osobně děkuji tvůrcům za pokračování a těším se na další. A kdo ví, třeba namluvím "českou verzi" a kdo ví, třeba po nocích utvořím cz titulky, které by se hodily...Každopádně :) Thank U! and Enjoy like Me :)