sobota 29. srpna 2009

HELPING is CARING - POMOC je STAROST

Only CZK 117,- can safe ONE animal life/destiny. Do it like me. Try to change the world... Pouhých 117,- Kč může zachránit jeden zvířecí osud Vás bude hřát dobrý pocit, pejska a kočičku - nový domov!
Přemýšlíte, jak před koncem roku zpříjemnit život opuštěným pejskům a kočičkám bez domova a po zkušenostech s nadacemi politiků nechcete, aby Vaše pomoc skončila jinde než právě u potřebných psů a koček? Prostřednictvím sponzorské aktivity Národního registru majitelů zvířat PES 2011 máte možnost naprosto konkrétně a přehledně pomoci jednomu či více zcela konkrétním pejskům či kočičkám. Ani koruna z Vašeho příspěvku nebude použita jinak než Vámi zvoleným způsobem.
Proč právě mikročip? Pouhých 117,- Kč, které darujete na mikročip, může změnit osud jednoho opuštěného zvířete. Pokud darujete pejskovi mikročip, má šanci se při ztrátě dostat rychle zpět k majiteli. Nebude tak zbytečně ujídat z misky psům, kteří jsou skutečně opuštění. Tím zároveň útulek šetří náklady na provoz.
Princip akce je jednoduchý: vyberete si jeden z útulků zapojených do akce, zvolíte počet mikročipů, které chcete či můžete darovat, e-mailem nebo SMS zprávou obdržíte podklady pro platbu. Dotovaná cena jednoho mikročipu je 117,- Kč. Zbývající část ceny a náklady na registraci mikročipu hradí provozovatel Národního registru majitelů zvířat. Jakmile je platba připsaná na účet, zašleme mikročipy s následující zásilkou útulku. Poštou obdržíte potvrzení o převzetí daru konkrétním útulkem a originál daňového dokladu. Ty můžete použít jako doklad pro odečtení hodnoty daru z daňového základu při ročním vyúčtování daně z příjmu. Seznam útulků najdete na www.narodniregistr.cz nebo na www.altercan.com.
Jak objednat mikročipy pro útulky: 1. na www.altercan.com/utulky/ (postupujete jako při běžné objednávce) 2. e-mailem na adrese info@narodniregistr.cz nebo odpovědí na tuto zprávu (do zprávy uveďte název útulku a počet darovaných čipů) 3. SMS zprávou na tel. 602 611 053 (s názvem útulku, počtem čipů) Pokud požadujete zaslání daňového dokladu a potvrzení poštou, nezapomeňte uvést Vaše jméno a adresu.
Mikročip je ihned po odeslání útulku zapsaný do Národního registru majitelů zvířat. Od této chvíle bude možné vždy dohledat, ze kterého útulku byl pejsek osvojen, nový majitel pak pouze doplní do databáze své kontaktní údaje.
Nemůžete si vybrat, kterému útulku pomoci? Pokud neurčíte konkrétní útulek, předáme čipy útulku, který bude mít nejmenší podporu dárců. Tři z útulků také stále hledají dárce čtecího zařízení.
V loňském roce zakoupili majitelé a milovníci psů a koček čtecí zařízení a mikročipy pro útulky v celkové hodnotě 239.000,- Kč, provozovatel Národního registru majitelů zvířat přispěl částkou 183.000,- Kč. Akce pokračovala i v letošním roce nákupem mikročipů pro jednotlivé útulky, v jejich prospěch dosud směřovalo celkem 583.000,- Kč. Přesto je to stále jen zlomek roční potřeby mikročipů pro psy, kteří se během svého života dostávají vinou lidí do útulku. Pro pokrytí ročního obratu potřebuji útulky zapojené do akce 7000 mikročipů. Pomůžete toto číslo společně s námi snížit? Všem klientům, kteří se již do akce zapojili děkujeme.
Dělejte to jako já...Zkuste změnit svět...Začněte u sebe...Ne pouze konzumovat a užívat...je čas zvířatům vrátit alespoň "kapkou" to jež pro nás skrze soužití s lidmi a vše s tím spojené většinou "objetovali"...nemyslíte??? Be voice of voiceless!!! Staňte se hlasem němých!!! Pomozte jim "mít" právo k životu a žít hodnotný život...Začněte u sebe!
PS. Chvilku vzpomínky též prosím věnujte všem zvířatům (hospodářským, zvířatům v laboratořích, střílených na honech, honěných na koridách, zařezávaných ze zvyku pověr, košerovaných či jen tak týraných z důvodů lidských úchylek... etc etc...) , která své životy objetovala, objetují v tuto či v příštích chvílích...pro Váš život, módu, blahobyt, osobní pocit plnosti, snahu se odlišit... Věnujte jim alespoň vzpomínku a pocit pohlazení - letmého pohlazení. Za pocit mizivého odpuštění to snad stojí.
A Vy, patříte-li mezi věřící, pak věřte že mnoho pravých vůdců světa, mudrců a vědců s tímto nesouhlasilo a ač to neradi slyšíte...byli vegetariány. Za všechny vzpomenu např. Ježiše Krista, ve kterého mnoho z Vás věří. cituji:
JEŽÍŠ (asi 3 - 36 n.l.) A maso zabitých zvířat v jeho těle se stane jeho vlastním hrobem. Protože, pravím vám, kdo zabíjí, zabíjí sama sebe, a kdokoliv jí těla zabitých zvířat, jí tělo smrti. (z esejského Evangelia míru)
MAHÁTMA GÁNDHÍ (1869 - 1948, indický národní vůdce a společenský reformátor) Velikost a mravní pokrok národa se pozná podle toho, jak zachází se zvířaty. Nemyslím, že maso je pro nás nezbytné. Tvrdím, že masitá jídla jsou pro nás nevhodná. Protože stojíme výš než zvířecí svět, děláme chybu, když napodobujeme jeho zvyky.
BUDDHA (asi 563 - 483 př.n.l.) Z obavy před tím, aby neuvedl živé bytosti do stavu smrtelného strachu, necht' bódhisattva, praktikující dosažení soucitu, se zdržuje jedení masa. (z Lankávatára sútry)
LEONARDO DA VINCI (1452 - 1519, italský malíř, sochař, architekt a vědec) V mládí jsem se zřekl jedení masa, a přijde jistě den, že lidé mně podobní se budou na zabíjení zvířat dívat tak, jako se dnes dívají na zabíjení lidí.
ALBERT SCHWEITZER (1875 - 1965, slavný lékař, misionář, teolog a muzikolog) Nikdo ať se nevyhýbá odpovědnosti. Protože zacházíme tak zle se zvířaty..., protože na jatkách je tolik surovosti, protože kvůli našim kuchyním tak mnoho zvířat umírá strašlivou smrtí, protože zvířatům způsobují nevýslovné utrpení lidé bez citu, protože se zvířata stávají objekty surových dětských her, jsme my všichni vinni a musíme nést znamení této viny.
Jediný způsob, jak žít, je nechat žít.
SAMA BUDOUCNOST Vám ukáže správnost Vaší volby...Volby soucitu nejen s ostatními živými bytostmi, ale též soucitu k sobě samému...ke svému vlastnímu tělu. Zlozvyků lenosti...:) zlo - zvyků a lenosti...železné košile zvyku a lenosti se dá zbavit cílenou touhou po změně sama sebe!
Ze srdce děkuji Vám všem, kteří jste s klidným svědomím dočetli až dokonce. A především Těm z Vás, kteří jste se rozhodli "konat" výše navrhnutým skutkem.
Děkuji Vám za Ty jež Vám poděkovat nemohou. Namaste. Kaczeka