pondělí 13. července 2009

KYMATICA (2009)

Kymatika obecně
Řecké slovo kyma znamená vlna. Je to nauka o vlnění a rezonančních jevech. Původně byla vyvinuta jako záměrná vizualizace zvukových vln do viditelných materiálů jako je voda, olej, písek či mouka. (podobně jako lze třeba zobrazit magnetické siločáry pomocí železných pilin ) Zjistilo se že tyto zvukové kyma-vlny po sobě zanechávají za určitých podmínek v různých materiálech velice symetrické vzory, což je způsobeno speciálním rezonančním jevem, který je nejlépe pozorovatelný na krystalech křemíku. Ale pokud se potvrdí, že tento jev je podobný nebo stejný jako skalární vlnění (stojaté) není důvod nevěřit tomu, že jev lze za určitých podmínek přenášet na jakékoliv materiály (viz.Teslovi experimenty se stojatým vlněním)
Novodobým průkopníkem a zároveň zakladatelem tohoto oboru byl Švýcarský fyzik, umělec a znalec přírodních věd doktor Hans Jenny (1904-1972). Jeho práce se odvíjela od snahy demostrovat akustický fenomén. Zároveň navázal na podobné studie z 18.století a to studie Ernesta Chladniho (1756-1827), kterého fascinovala možnost zviditelnit zvukové vlny a vibrace.
Ve své obecnosti je fenomén kymatiky znám již ve starých civilizacích později v době starého řecka byl tímto fenoménem fascinován velký filosof , matematik a geometr Pythagoras ze Samu ( žil přibližně 572-490 před našim letopočtem )
Kymatik Experiment
Ben Stewart, the bright young musician and philosopher, creator of "Esoteric Agenda" has released his second documentary "Kymatica" which is another winner. Kymatica (from the Greek "ta kymatica" meaning "matters pertaining to waves") will venture into the realm of Cymatics and discuss matters of spirituality, altered states of mind, the ego, and personal responsibility. The movie focuses on human and universal consciousness and points out psyche disease that mankind has induced by creating insane illusion, which is the main cause of pain and suffer. Goes deeper into metaphysical aspects and connects ancient hidden myths and history with modern ways of society and political outcome. Explains shamanism, duality, and reality behind DNAs and modern false beliefs.