neděle 14. června 2009

Root of All Evil? (2006)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Root_of_All_Evil%3F http://www.imdb.com/title/tt0774118/ http://www.csfd.cz/film/222955-root-of-all-evil/
(en) Richard Dawkins' highly critical documentary attacks the pulsing heart of all mainstream religion- faith; with special focus on Islam, Judaism, and Christianity. Contains repeated references to sectorial schools as child abuse and faith as the stepping stone to terrorist activity.
(cz) Oxfordský profesor Richard Dawkins jednoduchými dôkazmi vysvetľuje, prečo je náboženstvo koreňom všetkého zla na Zemi. Zaoberá sa otázkami existencie Boha, jeho vysvetlenie podľa Biblie ako krotovládcu a rasistu, rozoberie niektoré obzvlášť hrozné časti z Biblie. Bolo krásne ukázané, ako či kresťania, alebo iné náboženstvá, vôbec neprímajú inú pravdu a útočia na režisérsky štáb slovne (Moslimovia), alebo ich jednoducho vyženú (kresťania). Pritom odmietajú také základné poznania ako evolúciu a vznik sveta, až nenormálne extrémistickým spôsobom. Film tiež zobrazuje moslimskú výchovu, kde im od začiatku hustia náboženstvo, alebo zločiny spáchané podľa toho, že to tak bolo v biblii napísané. Pritom sa všetko snaží pán Dawkins vysvetliť logicky, ale pri niektorých náboženských fanatikoch veľa šťastia mať nebude. Perfektný dokument.
Převzato z : http://fuckcopyright.blogspot.com/2009_05_01_archive.html